ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

FALSE
GRID_STYLE

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Ξεκίνησε η εκπαίδευση Τούρκων στρατιωτικών στα ρωσικά συστήματα S-400

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι Τούρκοι στρατιωτικοί άρχισαν να εκπαιδεύονται στην Ρωσία στη χρήση των αντιαεροπορικ...

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι Τούρκοι στρατιωτικοί άρχισαν να εκπαιδεύονται στην Ρωσία στη χρήση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, η οποία αναρτήθηκε στο Twitter, ανέφερε τα εξής:

«Στη ρωσική πόλη Γκάτσινα ξεκίνησε η εκπαίδευση του δικού μας προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στη χρήση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων S-400».

Ο Γιάν Νόβικοφ, γενικός διευθυντής του ομίλου «Almaz –Antei», είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η εκπαίδευση των στρατιωτικών θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα συνεχισθεί έως τις 2 Ιανουαρίου του 2020.

Στις 27 Αυγούστου ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 στην Τουρκία, ενώ τμήματα των αντιπυραυλικών συστημάτων φθάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα με μεταγωγικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Μιουρτέντ στην Άγκυρα.

Η παράδοση της πρώτης συστοιχίας των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 12-25 Ιουλίου.

Συνολικά 30 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά τμημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων στην βάση Μιουρτέντ. Η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας πυραύλων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/268563/ksekinise-i-ekpaidefsi-toyrkon-stratiotikon-sta-rosika-systimata-s-400